Вероятно повечето от прекарват социалната изолация  пред телевизора, гледайки любимия

...
Вероятно повечето от прекарват социалната изолация  пред телевизора, гледайки любимия
Коментари Харесай

Един прост трик в полза на здравословното хранене

Вероятно множеството от прекарват обществената изолация  пред тв приемника, гледайки обичания ни сериал и с къси, само че чести пътешествия до хладилника.

Ако в последните месеци сте развили този табиет и се притеснявате, че скоро няма да съумеете да влезете в летните си облекла, то ние имаме положителни вести за вас.

Изследователи от Университета в Минесота разгласиха изследване в Clinical Psychological Science, което потвърждава връзката сред психическата настройка и чувството за вкус.

В рамките на следен опит група от 244 доброволци, част, от които към този момент били на диета, а други – не, били разграничени на две групи. Участниците в първата група били помолени да изгледат малко видео, което осведоми за множеството изгоди от уравновесения хранителен режим.

 Един елементарен трик в интерес на здравословното хранене

След това на всички доброволци бил възложен избор сред здравословна храна и не толкоз положително за организма меню. Условието било преди да вземат решение участниците да се попитат на глас какво тъкмо желаят от позиция на наблюдаващ или да се извърнат към себе си в първо лице – т.е въпросите трябвало да звучат по този начин: „ Какво желая? ” или „ Мери, какво искаш? ”.

Оказва се, че тези, които авансово гледали видеото и са нарекли себе си по име, са се ориентирали към здравословната храна, даже при изискване, че не са имали за цел да отслабнат.

Предполага се, че заложен по този метод въпросът основава по-голямо възприятие за самоконтрол, а спомагателната осведоменост въздейства на вкусовите рецептори. За това идващият път, когато посегнете към пакет с чипс, кажете името си на глас и се попитайте дали в действителност не ви се яде, да вземем за пример, една свежа и цялостна с витамини ябълка.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР